Sportservice Ede neemt beheer over van sportzaal De Spil in Harskamp

07-12-2017

Sportservice Ede neemt vanaf 1 januari 2018 het beheer en  de exploitatie over van sportzaal "De Spil" in Harskamp. De taak wordt overgenomen van de Stichting sportaccommodatie dorpshuis de Spil die 21 jaar lang met zorg en toewijding haar taak van beheerder en exploitant heeft uitgeoefend. Sportservice Ede is erg ingenomen met deze taakuitbreiding.

Tijdens de afgelopen maanden  zijn door Sportservice Ede, in samenwerking met de gemeente Ede en het bestuur van de Stichting de Spil,  voorbereidingen getroffen om de overname van het beheer  zo goed mogelijk te laten verlopen . Daarbij is uitgangspunt dat bij voorkeur het huidige gebruik zoveel mogelijk wordt voortgezet en verder wordt uitgebouwd. Nieuwe sport- en sociale initiatieven zijn van harte welkom.

De sportzaal van de Spil bestaat uit twee delen. De zaal is geschikt voor diverse sporten zoals zaalvoetbal, turnen, badminton, tafeltennis en ook voor evenementen zoals kinderbijeenkomsten en de intocht van Sinterklaas. Naast de zaal ligt een fraaie foyer die gebruikt kan worden voor de zogenaamde derde helft en voor andere sociale doeleinden in het verlengde van sport. Denk daarbij aan koersbal, dansen, biljarten en Meer Bewegen voor Ouderen. De Spil beschikt ook over een vergaderzaal voor vergaderingen tot ca. 70 personen en deze zaal is tevens geschikt voor presentaties, workshops en dergelijke.

Naast de foyer zit een JOngerenOntmoetingsPunt ( JOP), deze wordt gerund door Malkander. Op de andere hoek van het gebouw zit de Kinderopvang Bijdehandjes.

Sportservice Ede heeft als doelstelling om De Spil goed te exploiteren voor de Harskampse samenleving, mede met behulp van de vaste gebruikers en vrijwilligers van de verenigingen onder leiding van de beheerder Aartje van der Waal.

Wilt u de zaal boeken - structureel of incidenteel - of heeft u een vraag over de beschikbaarheid van de zaal, de kosten of de mogelijkheden? Bel of mail met de afdeling Verhuur van Sportservice Ede.
De afdeling is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur via (0318) 69 25 06 doorkiesnr. 1, of stuur een e-mail naar verhuur@sportservice-ede.nl.

Op termijn kan de zaal ook digitaal gereserveerd worden via de verhuursite van Sportservice Ede, te vinden op http://verhuur.sportservice-ede.nl.